Otthoni edzés

Kereső
Kifejezés:
Termék kategóriák
Top keresési kulcsszavak:

okosóra, moto 360, mp3 lejátszó, mp4 lejátszó, mp4 lejátszó árak, alcor clip teszt, mp3 és mp4 lejátszok rendelése, mp3 mp4 lejátszók, alcor 1700

Antenna Hungária – iPONT: Sikeres, szemüveg nélkül nézhető, élő 3DTV teszt digitális földfelszíni televíziós platformon:

Világviszonylatban is egyedülálló 3DTV tesztet hajtott végre az Antenna Hungária Zrt. és az iPONT Kft. a napokban: a két társaság háromdimenziós videotartalmat vitt át földfelszíni digitális televíziós rendszeren, melyet speciális szemüveg nélkül nézhető készüléken jelenítettek meg.

Az országos földfelszíni digitális televíziós (DVB-T) hálózatokat üzemeltető Antenna Hungária és a szemüveg nélkül nézhető 3D LCD-képernyőhöz szoftvert fejlesztő iPONT nemrég közös tesztet indított, amely több szempontból is sikerrel zárult a napokban.

Az Antenna Hungária laboratóriumában végzett teszt során 3D-videóanyagot vittek át szabványos digitális földfelszíni televíziós platformon, a "sugárzott" videoanyagot pedig az iPONT Kft. által fejlesztett 3D-szoftver segítségével speciális szemüveg nélkül lehetett élőben nézni LCD-képernyőn. A kódolást, modulációt, dekódolást, megjelenítést magába foglaló átviteli lánc hibamentesen működött a teszt során. A videotartalom képformátuma FullHD (1920x1080), 50i, az átvitel adatsebessége 8 megabit/s volt. Az autosztereoszkópikus 3D technológia digitális televíziós alkalmazására Magyarországon még nem volt példa, sőt ez világviszonylatban is úttörő kezdeményezésnek számít.

"Az Antenna Hungária különös hangsúlyt fektet az innovációra, ezért is tartja fontosnak, hogy a jövő ígéretes új irányzatát, a térhatású képátvitel feltételeit is tesztelje digitális televíziós környezetben" - mondta el Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója a sikeres tesztet követően.

"Világsiker lehet a most tesztelt élő, szemüveg nélküli 3DTV, hiszen ma még csak a szemüveges verzióra fókuszálnak a műsorszórók és a nagy gyártók" - értékelte az eredményeket Korcsok Zoltán. Az iPONT Kft. ügyvezetője szerint intenzív fejlesztéssel belátható időn belül a fogyasztók számára is elérhetővé válhat az úttörő megoldás, ami később a globális piacon is sikertermékké válhat.

Antenna Hungária Zrt. iPONT Kft.

Autosztereoszkópikus (3D szemüveg nélküli) megjelenítés: ennél a megjelenítésnél nincs szükség szemüvegre. Ebben az esetben egy mikrolencséket vagy takaró sávokat tartalmazó szűrőlap kerül a megjelenítő elé. Minden lencse vagy sáv átfed néhány képpontot, és különböző irányba téríti el a fényt vagy tesz láthatóvá a két szem részére más-más képpontokat.

’side-by-side’ technika: a jobb és a bal szemhez tartozó nézetek képeit egymás mellé helyezve viszik át nagyfelbontású televíziós csatornán. A jobb és a bal nézetet a megjelenítés helyén választják szét, hogy a néző jobb és bal szemébe már csak a megfelelő nézet képe kerüljön.

Digitális földfelszíni televíziós sugárzás (DVB-T): A televíziózás világában egyre nagyobb teret nyerő digitális műsorszórás kiépítésére jött létre 1993-ban a DVB néven ismertté vált páneurópai platform. A szervezet a szabványosított digitális földfelszíni televíziós sugárzásnak a DVB-T jelet adta, amely megoldásainak köszönhetően nagyobb műsorválasztékot, kiváló minőséget és megbízható vételt biztosít a nézők számára. A DVB-T emellett egy olyan "jövőbiztos" rendszert is jelent, amely új piaci és üzleti lehetőségeket képes teremteni.

További információ, sajtókapcsolatok:

Antenna Hungária Zrt.
Tóth András, kommunikációs vezető
Tel: + 36 1 464-2110
E-mail: totha@ahrt.hu

iPONT Kft.
Mártonfi Milán / MOA Communications
Tel: + 36 20 213-9296
E-mail: milan.martonfi@moacom.hu

Antenna Hungária Zrt.

Forrás: Antenna Hungária Zrt

Cimkék: MinDig TV, 3DTV teszt

Navigáció

MP3centrum.hu

MP3 lejátszók, MP4 lejátszók, DVD lejátszók, DVB vevők bemutató oldala. Hírek és információk a multimédiás termékek világából.

Feltöltés alatt..

Feltöltés alatt..

Webáruház készítés a StartÜzlettel.